مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی و از جمله ابتکارات ارزشمند و نمونه های موفق ارتباط سازمان تبلیغات و آموزش و پرورش است که در ادامه با تاریخجه ، سازمان مدارس صدرا ، اهداف، ، مامریت ها و راه های ارتباط با سازمان مدارس صدرا بر اساس آنچه در سایت این سازمان درج شده آشنا می شوید.
تاریخـچـه سازمان مدارس صدرا
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی « ره »درسال 1357 به منظور نیل به اهداف و آرمانهای انقلاب، برنامهریزیها و اقداماتی درعرصه های مختلف کشور به اجراء گذاشته شد . افراد، گروهها و نهادهای وفادار به انقلاب اسلامی، فعالیتهای گستردهای را در عرصههای مختلف به ویژه درعرصه های متنوع فرهنگی آغاز کردند. یکی از اقدامات و تدابیر اساسی در این زمینه، تأسیس مدارس علوم و معارف اسلامی بود.
در سال 1362 اولین مدرسه علوم و معارف اسلامی به همت مسئولان مدرسه عالی شهید مطهری تأسیس شد و 9 ماه پس از آن در خرداد 1363 اساسنامه ی دبیرستان های علوم و معارف اسلامی در سیصد و چهل و دومین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسید که نخستین سند رسمی برای ایجاد رشتهای به نام علوم و معارف اسلامی در دوره ی متوسطه بود. تصویب این اساسنامه پایه ای برای توسعهی دیگر مدارس علوم و معارف اسلامی در کشور شد .
از دیگر مراکز تعلیم و تربیت که در این مسیر گام برداشت، « مؤسسهی جامعه الزهرای» قم است که از سال 1368 به تأسیس مدارسی با عنوان مدارس علوم و معارف اسلامی هدی اقدام نمود و بدین ترتیب تاسیس مدارس غیرانتفاعی علوم و معارف اسلامی، در سراسر کشور رواج یافت.
سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این راستا مصمم به تاسیس « مدارس علوم و معارف اسلامی »شد تا اینکه شورای عالی وزارت آموزش و پرورش درششصد و هفتاد و هفتمین جلسهی خود در تاریخ 7/6/1381 نحوهی تأسیس دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی صدرا را مصوب نمود و بدین ترتیب «مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا»تأسیس شدند. مجوز مذکور عام و به نام سازمان تبلیغات اسلامی، با نمایندگی حجت الاسلام و المسلمین جناب دکترخاموشی، ریاست مکرم سازمان تبلیغات اسلامی می باشد.
معرفی سازمان مدارس علوم و معارف اسلامي
در راستاي منويات مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) مبني بر ترويج انديشه تابناك اسلام در همه ي زمينه هاي مورد نظر و اينكه تبليغ همه جانبه ي دين، تلاش گسترده ي انسان هاي مجرب را مي طلبد، سازمان تبليغات اسلامي با رويكرد جديد خود در جهت تحقق فرمايشات معظم له و با هدف تربيت فرهيختگان و پژوهشگران اسلام شناس و كادر سازي در عرصه فرهنگ ديني جامعه، اقدام به راه اندازي مدارس علوم و معارف اسلامي نمود، صدور مجوز تأسيس مدارس علوم و معارف اسلامي در ششصد و هفتاد و هشتمين نشست شوراي عالي آموزش و پرورش در تاریخ 02/08/1381 به تصويب رسيد.
مجوز مذكور عام و به نام سازمان تبليغات اسلامي به نمايندگي حقوقي سازمان تبليغات اسلامي صادر شده است.
طبق مجوز مذكور سازمان تبليغات اسلامي مي تواند با هماهنگي آموزش و پرورش مناطق مختلف كشور، در صورتي كه كه پتانسيل ها و امكانات آموزشي و تربيتي جهت تأسيس مدارس علوم و معارف اسلامي وجود داشته باشد، اقدام به راه اندازي مدارس معارف نماید.
بدین منظور سازمان مدارس معارف اسلامي، به عنوان بخشي از مجموعه سازمان تبليغات اسلامي جهت ارتقاء سطح علمي، تربيتي و فرهنگي دانش آموزان، فعاليت ها و برنامه هاي گوناگوني را انجام مي دهد تا اهداف مدارس علوم و معارف اسلامي به نحو شايسته تأمين گردد.
اهداف مدارس صدرا
دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی صدرا علاوهبر اهداف مصوب دوره آموزش متوسطه کشور، در جهت تحقق اهداف زیر فعالیت میکنند:
مأموریتهای ذاتی مدارس صدرا
مدارس صدرا مأموریتهای عام و خاص متعددی را دنبال میکند که در این میان دو مأموریت ذاتی ذیل جزو اصلیترین و اولویتدارترین آنهاست؛
الف) شناسایی و جذب دانشآموزان مستعد و علاقمند به معارف اهلبیت علیهمالسلام به منظور تربیت دانشآموختگانی متدین، آراسته به فضایل اخلاقی، ولایتمدار، پیشتاز در صحنههای دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی و پیشرو در عرصههای علوم انسانی و معارف اسلامی.
ب) برنامهریزی و زمینهسازی مؤثر برای ادامهتحصیل دانشآموختگان در حوزههای علمیه و دانشگاهها و ایجاد علاقه و توانایی در آنها جهت برعهده گرفتن نقشی فعال و ممتاز در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، به ویژه در سه عرصه تبلیغ دین، ساماندهی فرهنگ عمومی و تحولآفرینی در علوم انسانی.
برنامهها و فعالیتهای مدارس و سازمان، معطوف به زمینهسازی برای ظهور حضرت صاحبالزمان (عجلا... تعالی فرجه الشریف) و احیای تمدن اسلامی و راهبرد تربیتی آن، تکیه بر مبانی و اصول تعلیم و تربیت اسلامی است و اهداف آن از طریق ارتقای متوازان کمی و کیفی مدارس تحت پوشش محقق خواهد شد إنشاءا...
برنامه های آینده سازمان مدارس صدرا
برنامههای کوتاهمدت
برنامههای بلندمدت
تألیف و تدوین
- تدوین و تألیف کتب اخلاق دوره اول متوسطه (سه پایه)
- بستهی کامل آموزش مجازی کتب تخصصی رشته
- بستهی کامل آموزش مجازی رشته علوم و معارف اسلامی
- تألیف و تدوین کتب و جزوات کمکآموزشی دورههای تحصیلی
محصولات، تولیدات و فرآوردههای تربیتی، آموزشی و فرهنگی
- قرآن
- اعتقادات
- مسائل مرتبط با انقلاب
- تقویت بنیه تربیتی
- هماهنگی با مدرسه
- کمک به فرزندان
- تقویت بنیه علمی
- تصحیح وتقویت نگاه تربیتی
- تقویت بنیه انقلابی
فناوری اطلاعات و ارتباطات
- وبسایت تخصصي مدارس صدرا
- وبسایت تخصصی
- تبدیل سایت سازمان به عنوان مرجع تخصصی و محوری رشته معارف
- تهیه امکانات لازم آموزش مجازی جهت رشد دینی وتربیتی دانشآموزان
تماس با ما
آدرس : تهران ، خيابان فلسطین - کوچه حجت دوست - پلاک ۴۷ - طبقه دوم
تلفن : ۸۸۹۸۸۴۱۲ / ۸۸۹۸۸۴۱۳ / ۸۸۹۸۸۴۱۴ / ۸۸۹۸۸۴۱۵
فاكس : ۸۸۳۹۶۰۷۳
وب سایت : imso.ir
پست الکترونیکی: info@imso.ir
با کلیک بر روی آیتم های زیر می توانید آن ها را دریافت نمایید.
رشته علوم ومعارف اسلامی همچون رشته ریاضی، تجربی وانسانی یکی از زیرشاخه های نظری است. دانش آموزان علاقه مند به فراگیری معارف اسلامی می توانند با انتخاب این رشته و ثبت نام در مدارس معارف اسلامی دراین رشته ادامه تحصیل داده و با گذراندن دروس اختصاصی این رشته همچون اصول فقه، عقائد ، احکام ، تفسیر قرآن، اخلاق اسلامی و ادبیات عرب با معارف اسلامی آشنا شوند.
از آنجایی که برای فراگیری علوم و معارف اسلامی قرآن ، حدیث ، تاریخ و تمدن کشورهای مسلمان ، کتب عرفانی ، فلسفه اسلامی و یا تحقیق و مطالعه بر روی فقه و مبانی حقوق اسلامی، آشنایی با زبان عربی یک ضرورت اجتنابناپذیر است. تحصیل در این رشته به دانش آموزانی پیشنهاد می شود که علاوه بر گرایش مذهبی به زبان و ادبیات عرب مسلط بوده و یا به آن علاقهمند باشند.
شایان ذکر است که فارغ التحصیلان این رشته مجاز خواهند بود تا در رشته های دانشگاهی مربوط به گروه ادبیات و علوم انسانی ادامه تحصیل بدهند. همچنین برخی از موسسات آموزش عالی خاص مانند دانشگاه علوم و حدیث، از بین داوطلبین مذکور برای ادامه تحصیل در رشته های مذهبی و اسلامی دانشجو می پذیرد.