دانشگاه علوم انتظامی امین (دانشگاه پلیس)
دانشگاه افسری زیرمجموعه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران میباشد، که وظیفه آموزش و تعلیم افسران پلیس در ایران را برعهده دارد. ریشههای تاسیس این دانشگاه به سال ۱۳۲۲ و راهاندازی آموزشگاه عالی شهربانی بازمیگردد. ساختمان مرکزی دانشگاه علوم انتظامی امین در تهران مستقر میباشد و هماکنون از ۷ دانشکده و ۳ مرکز آموزشی تشکیل میشود.
این دانشگاه تنها دانشگاه پلیس و بزرگترین مرکز آموزش علوم و فنون پلیسی در ایران است.
دانشجویان این مرکز از بدو ورود استخدام رسمی ناجا هستند و دارای بیمه نیروهای مسلح هستند.دانشجویان حین ورود به این عرصه مهم و خطیر باید به این عرصه علاقه داشته وبعد اعلام آمادگی مراحل گزینشی را پشت سر بگذارند.
دانشجویان این دانشگاه به سرو قامتان سبز پوش معروف اند.افرادی که پا به این عرصه خطیر میگذارند،هم از نظر اخلاقی و اعتقادی و هم نظر بدنی و فیزیکی افرادی خاص و شغل شان در جامعه از مشاغل خاص محسوب میشود و در بین مردم از احترام بالایی یرخوردار می باشند.
دانشگاه علوم انتظامی امین دارای ۷ دانشکده تخصصی، یک مجتمع آموزش عالی ویژه پلیس زن و پنج مرکز آموزشی است. این دانشگاه با ۳۱ گروه آموزشی و ۲۳ رشته تحصیلی و ۲۹ گرایش در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت مینماید و تحصیل در آن بهصورت شبانهروزی است.
دانشکده فرماندهی و ستاد
دانشکده علوم و فنون انتظامی
دانشکده علوم و فنون اطلاعات آگاهی
دانشکده علوم و فنون راهنمایی و رانندگی
دانشکده علوم و فنون مرزی
دانشکده علوم و فنون اداری و پشتیبانی
مرکز آموزش بینالمللی پلیس
مرکز آموزش عالی عقیدتی و سیاسی
مجتمع آموزش عالی زنان پلیس (مجتمع کوثر)
دانشکده علوم پایه انتظامی (دانشکده نصر)
نحوه ورود
در سال تحصیلی ۹۷–۹۸ دانشگاه علوم انتظامی امین با در نظر گرفتن تمام شرایط ذکر شده برای ثبت نام و از مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی و با آزمونی مستقل از آزمون سراسری از جوانانی که علاقهمند به تحصیل در دانشگاه علوم انتظامی هستند گزینش میکند. لازم است ذکر شود که در سالهای گذشته فقط از طریق آزمون سراسری دانشجوها انتخاب میشدند ولی در سال ۹۷–۹۸ جدا از آزمون سراسری گزینش میشود. داوطلبان علاوه بر کسب رتبه قبولی و دارا بودن شرایط عمومی استخدام، باید دارای شرایط اختصاصی از جمله داشتن علاقه و انگیزهٔ لازم، سلامتی کامل جسمی و روانی باشند. تحصیل در این دانشگاه در دو مقطع کاردانی (دو سال) و کارشناسی (چهار سال) به صورت شبانهروزی است و دانشجویان از امکانات و مزایای خاص تسهیلاتی و رفاهی چون پرداخت حقوق ماهیانه، وام، تجهیزات ورزشی، سفرهای سیاحتی و زیارتی و اعطای بورس تحصیلی و امکان ادامه تحصیل برای مقاطع کارشناسی ارشد و (دکتری) نیز برخوردار میشوند. در ضمن دانشجویان این دانشگاه با مهارتها و فنونی آشنا میشوند که در سایر دانشگاههای کشور دیده نمیشود، مهارتهایی چون تیراندازی، رانندگی، فراگیری شنا و ورزشهای رزمی و غیره؛ همچنین در انتخاب رشته دانشجویان این دانشگاه ملاکهایی همچون نیاز سازمان، سهمیه استان، علاقه و استعداد و نظر کارشناسان گزینش و استخدام در نظر گرفته میشود.
رشته علوم ومعارف اسلامی همچون رشته ریاضی، تجربی وانسانی یکی از زیرشاخه های نظری است. دانش آموزان علاقه مند به فراگیری معارف اسلامی می توانند با انتخاب این رشته و ثبت نام در مدارس معارف اسلامی دراین رشته ادامه تحصیل داده و با گذراندن دروس اختصاصی این رشته همچون اصول فقه، عقائد ، احکام ، تفسیر قرآن، اخلاق اسلامی و ادبیات عرب با معارف اسلامی آشنا شوند.
از آنجایی که برای فراگیری علوم و معارف اسلامی قرآن ، حدیث ، تاریخ و تمدن کشورهای مسلمان ، کتب عرفانی ، فلسفه اسلامی و یا تحقیق و مطالعه بر روی فقه و مبانی حقوق اسلامی، آشنایی با زبان عربی یک ضرورت اجتنابناپذیر است. تحصیل در این رشته به دانش آموزانی پیشنهاد می شود که علاوه بر گرایش مذهبی به زبان و ادبیات عرب مسلط بوده و یا به آن علاقهمند باشند.
شایان ذکر است که فارغ التحصیلان این رشته مجاز خواهند بود تا در رشته های دانشگاهی مربوط به گروه ادبیات و علوم انسانی ادامه تحصیل بدهند. همچنین برخی از موسسات آموزش عالی خاص مانند دانشگاه علوم و حدیث، از بین داوطلبین مذکور برای ادامه تحصیل در رشته های مذهبی و اسلامی دانشجو می پذیرد.